Ugrás a fő tartalomra

X


X halandó lény volt, de lépéseit az anyagba úgy kötötte útjához alakja, mintha egy lepkét akarnánk örökös földi járásra kényszeríteni. Annak a lepkének terhessé válnának aprócska - mégis önmagához képest - hatalmas szárnyai. Bizonyos, hogy eltávolítaná őket a teher végett meg azért, hogy hasonlatossá váljon földön járó új társaihoz.
Ilyen volt. Alkalmazkodott. Szerencsére legbelső lénye minden egyes éjszaka kiszabadult és magával repítette külső burkolatát az ég felé. Volt amikor ezt szó szerint kellett érteni és volt amikor nem. 
Különleges idők voltak,  telített energiákkal dúsult az anyag s szerkezete fellazult, amitől ő folyton a szárnyakra, az égre és az éjszakára gondolt.  
X hajlandóságot mutatott, mégsem értették meg őt mindannyian. A szelídek igen, míg a többiek nem is akarták. Elfoglaltak voltak. Általában könyörtelen fétisekre vágytak és egymás végtelen kínzására sötét poklot álmodtak. Oly sok mindent képtelenek voltak megvalósítani de ez nagyon könnyen ment nekik. X-et is megkínozták de testébe nőtt fájdalma tudássá változott. 
Azokban az időkben az éjszakai háló szinte teljesen eltűnt az egymásra csúsztatott világok között. Szabadon járt kelt benne minden olyan lény, aki ezt észrevette.  Az ember is közéjük tartozhatott volna de legtöbbjük rendszerint nem ment sehova. 
A világmindenség titkokkal és kétséggel teli - számukra - félelmetes világában többségük bezárta magát a kisszobába. 
X éjszakája csodálatos volt. Hosszú ideje gyakorolt technikája, a hold áradásában beérett. Látta, hogy minden apró részletben univerzumok, teljességre komponált világok rezdülnek. Nem szimbolikusan, hanem szó szerint. Látta a szekrényt, az ágy sarkát, a párnája szélét és a falakat, amint levetették magukról a fátylakat és megmutatták töltelékük csillagos valóságát. Energia volt minden és a kicsiben a kisebb hatalmas. A sötét szobában színpompás kozmikus ködök mozdultak és e csillagködök - a pauszpapírként egymásra pakolt világok egyéb lényei - szelíden tartották a szerkezetet. Ott voltak körülötte és egy régi ismerős éneket dúdolt mind, amitől kezdeti félelme elszállt. 
X velük dúdolt hajnalig, majd a napfelkelte előtt mély álomba zuhant és testét hátrahagyva két teljes órára átugrott egy másik - fényesebb dimenzióba. Boldogsággal tért vissza, de nem tudta hogyan tegyen úgy, mintha semmi nem történt volna. 
Minden, amit azóta szavakból összehordott értelmetlennek tűnt, úgyhogy lehunyta a szemét és felidézte azt a régi ismerős dallamot, újra meg újra. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Női identitásod mint áru? /nőnapra/

Szívem szerint egy gyűjtés következne itt arról, hogy milyen mocskos módja van a női identitással való kufárkodásnak, ugyanis kuruzslók egész hada lepte el a virtuális világot. De hogy ne legyen nagyon bő lére eresztve helyette a teljesség igénye nélküli felsorolás következik. Hol a vérrel festés hozza meg majd a hőn áhított és elveszített nőiességedet, hol szertartások - akár drogok bevonásával - méhszertartások /pin@gőzölés/ öröm vagy transztáncok /tingli-tangli szabadon "mert mi másokat nem fogunk követni" jobbra zár balra zár szanaszét, ettől leszünk szabadok. Általános körítés a papnőség, kis archetípusos duma, némi gagyi légzőgyakorlat. Elvonulások amik egyszerű receptek a gyógyulásra.  Ha esetleg bármelyikben volt már részed ne bánd, mert nagyon jól működő pszichológiai csapda áldozata lettél. Törődj bele ez van! Az a bizonyos egyszerű recept Végy egy bizonytalan lelkiállapotú embert és kínálj neki azonnali és nagyon egyszerű gyógyulást, tisztulást, egészséget vagy val

Sóhaj vagy kérés

Egy állandósult gondolat, mardossa a torkomat, mint az idei tavasz - általa - lassúlni látszik az ébredésre váró akarat.

Nem tetszik

Fontosak e a megnyílvánulások a virtuális világban? Ha úgy érezzük igen, akkor mégis kinek és miért? Sokszor úgy érzem nekem fontos, hogy elmondjak valamit, kiálljak valami mellett de másnak nem igazán fontos ezért legtöbbször meg is tartom magamnak. Viszont tegnap este sírós röhögőgörcsöt kaptam egy hozzászólástól és komolyan elgondolkoztam. Ezért most veszem a bátorságot és megnyílvánulok. Szeritem a virtuális közösségi platformok át fogják venni a média szerepét. Teljesen lejáratták magukat a minden oldalról fizetett propaganda hírportálok. Azon kívűl, hogy a hitelességük már rég megkérdőjeleződött - remélem, hogy mindenki szemében és minden oldalon -  teljesen beszűkült a kommunikációjuk. De már majdnem hogy mindegy is, mert az információ úgy áramlik közöttünk különböző platformokon, mint a gondolat. Olyan sebessen és színesen. Ez amúgy egy csoda, de van egy kellemetlen oldala is. Na mondom mi volt tegnap. Nézegettem egy számomra nagyra becsült festőművész képét, egy gyűjteményes o