Ugrás a fő tartalomra

Egy kísértet városa

Szerda volt és a rendszer úgy formálódott, hogy festékpatronért kellett koslatni. X ide is meg oda is bement volna de a helyen ahol élt még működött a hosszú ebédszünet fogalma. Jól van akkor - gondolta - megvárja míg a jobb sorsa érdemes lények befejezik a műanyag fagyisdobozok tartalmának elfogyasztását. Addig nézte hogyan omlik darabjaira országának egykori csodálatos fővárosa. 
X egyszer régen - lehetett vagy nyolc éves - hajóval érkezett ide szüleivel és már akkor tudta itt akar majd élni. Pedig akkor már régen omladozott. A baj az alkalmatlan kiskirályok mellett a náluk de inkább velük karöltve működő, helytelen névmágiában rejlett.
Egy kísértet városa nem lehet élő, fejlődő és burjánzó közeg. De a helyiek a kiskirályok súlyát tetézve ragaszkodtak hozzá, hogy egy kétes megítélésű, ezer éve halott király tulajdonaként tekintsenek rá. Nem is sejtették, hogy a minden alkalommal kimondott jelző - miszerint ez a hely a kísértet városa - egy másik dimenzió működését erősítette miközben a jelenlévőktől szívta el az erőt.
De hogy is lehetne ezt megváltoztatni egy olyan helyen, ahol a dicső múlt romjaiból ilyesztő, mágikus kötést építettek. Legtöbben tudatában sem voltak annak a sötét tervnek, ami attól még tökéletesen működött. De erről senki, így X sem beszélhetett.
Országára jellemző volt a nem megfelelő emberek, nem megfelelő pozícióban effektus. 
Valakinek a valakije viszont valaki. A többieknek beadták, hogy tehetetlenek. A valóságban közösen alkották a rendszert, miközben egymásra mutogattak. Volt idő mikor a tizedért is ölre mentek, de ma már - a mágiának köszönhetően - a sokszorosát is csendben tűrték. 
Szerda volt. A szerda olyan se nem itt, se nem ott érzése nyomasztotta az étkező embereket. Nem tudták, hogy egyszerre de mindannyian megálltak és azt érezték, egyetlen szép gondolattal minden megváltoztatható. 
Ők hordozták országuk szomorú szívét. De most, amikor nem figyelt rájuk senki, kiléptek a kis boltok elé, felnéztek a tiszta égboltra és szabadon engedték azt a régi királyt. Az élők harcok nélkül, mindkét fél közös beleegyezésével, megegyező, szép szándékkal és láthatatlanul átvették az uralmat a város felett. 
Pontosan ekkor a közeli hegy egyik tisztásán egy erdész döbbenten figyelte, ahogy a szarvasok szabályos körben állnak és óramutató járásával ellentétes forgásuk irányát lassan megváltoztatják.
X belépett a festékpatron boltba és jó napot kívánt. Az volt. 
Talán egyszer az is lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Női identitásod mint áru? /nőnapra/

Szívem szerint egy gyűjtés következne itt arról, hogy milyen mocskos módja van a női identitással való kufárkodásnak, ugyanis kuruzslók egész hada lepte el a virtuális világot. De hogy ne legyen nagyon bő lére eresztve helyette a teljesség igénye nélküli felsorolás következik. Hol a vérrel festés hozza meg majd a hőn áhított és elveszített nőiességedet, hol szertartások - akár drogok bevonásával - méhszertartások /pin@gőzölés/ öröm vagy transztáncok /tingli-tangli szabadon "mert mi másokat nem fogunk követni" jobbra zár balra zár szanaszét, ettől leszünk szabadok. Általános körítés a papnőség, kis archetípusos duma, némi gagyi légzőgyakorlat. Elvonulások amik egyszerű receptek a gyógyulásra.  Ha esetleg bármelyikben volt már részed ne bánd, mert nagyon jól működő pszichológiai csapda áldozata lettél. Törődj bele ez van! Az a bizonyos egyszerű recept Végy egy bizonytalan lelkiállapotú embert és kínálj neki azonnali és nagyon egyszerű gyógyulást, tisztulást, egészséget vagy val

Sóhaj vagy kérés

Egy állandósult gondolat, mardossa a torkomat, mint az idei tavasz - általa - lassúlni látszik az ébredésre váró akarat.

Nem tetszik

Fontosak e a megnyílvánulások a virtuális világban? Ha úgy érezzük igen, akkor mégis kinek és miért? Sokszor úgy érzem nekem fontos, hogy elmondjak valamit, kiálljak valami mellett de másnak nem igazán fontos ezért legtöbbször meg is tartom magamnak. Viszont tegnap este sírós röhögőgörcsöt kaptam egy hozzászólástól és komolyan elgondolkoztam. Ezért most veszem a bátorságot és megnyílvánulok. Szeritem a virtuális közösségi platformok át fogják venni a média szerepét. Teljesen lejáratták magukat a minden oldalról fizetett propaganda hírportálok. Azon kívűl, hogy a hitelességük már rég megkérdőjeleződött - remélem, hogy mindenki szemében és minden oldalon -  teljesen beszűkült a kommunikációjuk. De már majdnem hogy mindegy is, mert az információ úgy áramlik közöttünk különböző platformokon, mint a gondolat. Olyan sebessen és színesen. Ez amúgy egy csoda, de van egy kellemetlen oldala is. Na mondom mi volt tegnap. Nézegettem egy számomra nagyra becsült festőművész képét, egy gyűjteményes o