Ugrás a fő tartalomra

Kulcsok

Csobánka és Pilisvörösvár között van egy nagyon kanyargós út. Valaha makadám út volt és a városi legenda szerint rally útnak épült. Nem tudom, hogy ez igaz e, én régebbinek gondolnám, de az igaz, hogy rally-ztak rajta. A két település közötti szakasz majdnem teljesen lakatlan (leszámítva egy lovardát) és a közepén van egy csúnya hajtűkanyar.

Az út temetővel kezdődik és temetővel végződik. Sokáig nem éreztem magam jól, ha éjszaka egyedül kellett átvezetnem rajta. Történelme sem mulatságos annak a völgynek és azért sem, mert nagyon sok állat van arra. Ma már kifejezetten szeretek ezen az úton menni, de az állatokat féltve, az éjszakában nagyon lassan közlekedek. Ez természetesen más állatfajoknak (erős autók tesztoszteronnal töltve) nem tetszik és folyton le akarnak tolni. A visszapillantóban üvöltő fényszórójuktól megvakultan szinte menni sem tudok. Szóval ha éjszaka valaki mást tolsz, jusson eszedbe, hogy esetleg az ellenkezőjét éred el vele, mint ami a nyakában lihegésével a célod lenne. "- Mönj má te barom! - De nem látok tőled semmit! Éééérted?"
Pár napja éjszaka olyan ködben jöttem ott haza, amit csak egyszer éltem eddig át. Komolyan mondom, hogy fél métert láttam. Nagyon vad volt. Zorall. Kisvártatva megérkezett a toló-automatikám, aki szintén nem fogta föl, hogy ő persze lát két piros csíkot, de én halmozottan semmit. Sötét és homály együtt. Töröm az utat, ő követi a fényem. Menni valaki után sokkal könnyebb, bár én nem szeretek másokra tapadni. Nélküle hatalmas élmény lett volna.
De ami érdekes, hogy ott minimum verset kell írni vezetés közben. Mint kiderült van aki dalokat költ ezen a szakaszon. Bizarr egy hely.
Hétfőn ezt sikerült a csobánkai úton összehoznom fejben:

"Lakatfalván kulcsok éltek,
Zárról soha nem beszéltek,
Csendben a nyitásra vártak,
Lakatfalván így tanyáztak.

Hogyha egyszer arra járnál,
Ketrec utcákat találnál,
Lakat alatt madár dúdol.
Kulcsként heversz?
Sorsot húzol."


Na ilyen gyerekes - látom magam előtt, ahogy tanyáznak a kulcsok, de mégiscsak furcsa egy vers. Gondoltam közlöm veletek és egyben elmagyarázom mit ne.
Legyetek szívesek nem rám tapadni! Ha lassú vagyok lehet, hogy éppen miattad lehet, hogy azért mert ezzel másokat óvok és az is lehet, hogy azért mert magamra vigyázok. Épségben szeretnék hazaérni. Nem baj, ha egy picit később érek célba. Meg lehet előzni. De ha nincs rá lehetőséged vagy bátorságod (ez a gyakoribb) akkor szálljál le rólam! Hagyd meg - a mindkettőnk számára - biztonságos távolságot!
(mennyi allegória....)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Női identitásod mint áru? /nőnapra/

Szívem szerint egy gyűjtés következne itt arról, hogy milyen mocskos módja van a női identitással való kufárkodásnak, ugyanis kuruzslók egész hada lepte el a virtuális világot. De hogy ne legyen nagyon bő lére eresztve helyette a teljesség igénye nélküli felsorolás következik. Hol a vérrel festés hozza meg majd a hőn áhított és elveszített nőiességedet, hol szertartások - akár drogok bevonásával - méhszertartások /pin@gőzölés/ öröm vagy transztáncok /tingli-tangli szabadon "mert mi másokat nem fogunk követni" jobbra zár balra zár szanaszét, ettől leszünk szabadok. Általános körítés a papnőség, kis archetípusos duma, némi gagyi légzőgyakorlat. Elvonulások amik egyszerű receptek a gyógyulásra.  Ha esetleg bármelyikben volt már részed ne bánd, mert nagyon jól működő pszichológiai csapda áldozata lettél. Törődj bele ez van! Az a bizonyos egyszerű recept Végy egy bizonytalan lelkiállapotú embert és kínálj neki azonnali és nagyon egyszerű gyógyulást, tisztulást, egészséget vagy val

Sóhaj vagy kérés

Egy állandósult gondolat, mardossa a torkomat, mint az idei tavasz - általa - lassúlni látszik az ébredésre váró akarat.

Nem tetszik

Fontosak e a megnyílvánulások a virtuális világban? Ha úgy érezzük igen, akkor mégis kinek és miért? Sokszor úgy érzem nekem fontos, hogy elmondjak valamit, kiálljak valami mellett de másnak nem igazán fontos ezért legtöbbször meg is tartom magamnak. Viszont tegnap este sírós röhögőgörcsöt kaptam egy hozzászólástól és komolyan elgondolkoztam. Ezért most veszem a bátorságot és megnyílvánulok. Szeritem a virtuális közösségi platformok át fogják venni a média szerepét. Teljesen lejáratták magukat a minden oldalról fizetett propaganda hírportálok. Azon kívűl, hogy a hitelességük már rég megkérdőjeleződött - remélem, hogy mindenki szemében és minden oldalon -  teljesen beszűkült a kommunikációjuk. De már majdnem hogy mindegy is, mert az információ úgy áramlik közöttünk különböző platformokon, mint a gondolat. Olyan sebessen és színesen. Ez amúgy egy csoda, de van egy kellemetlen oldala is. Na mondom mi volt tegnap. Nézegettem egy számomra nagyra becsült festőművész képét, egy gyűjteményes o