Ugrás a fő tartalomra

Kávéházi mocsok / Apró mozdulat

Kávéházi mocsok
Csempehideg volt a szó. Pedig igyekezett eltitkolni, nehogy hőmintát vegyen róla bármelyik fül. De volt ott valaki, akinek érzékeny volt a vevőkészüléke az ilyesmire.

- Ez bizony csempehideg! - gondolta magában az a valaki és láthatatlan, meleg filctakaróval vonta körbe magát.
A többiek nem értették a ridegség terjedésének okát, csak egyszerűen vacogni kezdtek. Úgy döntött, bevonja őket is azzal a meleg, zöldes filctakaróval. Végül is nem áll semmiből. Csak akarnia kell.
Behunyta egy pillanatra a szemét és láthatatlan takaróját kiterjesztette mindenkire.
A sarokban ülő alak arcán mosoly jelent meg, a terem közepén álló fiatal lányból kibuggyant egy fél kacaj. Ez végigsöpört a termen és a plafon alá sűrűsödött egy felszabadult, hullámzó röhögés. Tényleg önfeledt volt. Mintha mindenki megérezte volna, hogy védelem alatt áll.
A szó pedig - az a csempehideg - elolvadt és lefolyt egy kávéscsésze oldalán. Onnan az asztalra csöppent. Az asztal jobbra lejtett, így ami a szóból maradt, az a padlóra került. A parketta réseibe szaladt, ahol magába szívta az évtizedes kávéházi mocsok.


Apró mozdulat
Ült a meleg vízben és a habokból kiemelkedő lábfejeit bámulta. Tetszett neki a piros körömlakk csillogása, a fehér hab és bőrének emberi színe. Egy pillanatra megmozdította bal lábfejét, hogy megtáncoltassa a csillogást a festéken.
Az apró mozdulattól a bal láb melletti habból levált egy darab.
Tekintetével követte alakulását. Először kedves, telt nyúllá változott. Lassan haladt tovább a víz felszínén, sípcsontja magasságában, a jobb láb irányába. Odaérve főnix madár formáját vette föl. Nem állt meg. Mintha húzta volna tovább valami erő. A jobb láb túloldalán várta egy másik csoport hab, ami lágyan körbeölelte és magába olvasztotta.
A piros körömlakkos akkor megértett valamit, amit eddig is tudott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Női identitásod mint áru? /nőnapra/

Szívem szerint egy gyűjtés következne itt arról, hogy milyen mocskos módja van a női identitással való kufárkodásnak, ugyanis kuruzslók egész hada lepte el a virtuális világot. De hogy ne legyen nagyon bő lére eresztve helyette a teljesség igénye nélküli felsorolás következik. Hol a vérrel festés hozza meg majd a hőn áhított és elveszített nőiességedet, hol szertartások - akár drogok bevonásával - méhszertartások /pin@gőzölés/ öröm vagy transztáncok /tingli-tangli szabadon "mert mi másokat nem fogunk követni" jobbra zár balra zár szanaszét, ettől leszünk szabadok. Általános körítés a papnőség, kis archetípusos duma, némi gagyi légzőgyakorlat. Elvonulások amik egyszerű receptek a gyógyulásra.  Ha esetleg bármelyikben volt már részed ne bánd, mert nagyon jól működő pszichológiai csapda áldozata lettél. Törődj bele ez van! Az a bizonyos egyszerű recept Végy egy bizonytalan lelkiállapotú embert és kínálj neki azonnali és nagyon egyszerű gyógyulást, tisztulást, egészséget vagy val

Sóhaj vagy kérés

Egy állandósult gondolat, mardossa a torkomat, mint az idei tavasz - általa - lassúlni látszik az ébredésre váró akarat.

Nem tetszik

Fontosak e a megnyílvánulások a virtuális világban? Ha úgy érezzük igen, akkor mégis kinek és miért? Sokszor úgy érzem nekem fontos, hogy elmondjak valamit, kiálljak valami mellett de másnak nem igazán fontos ezért legtöbbször meg is tartom magamnak. Viszont tegnap este sírós röhögőgörcsöt kaptam egy hozzászólástól és komolyan elgondolkoztam. Ezért most veszem a bátorságot és megnyílvánulok. Szeritem a virtuális közösségi platformok át fogják venni a média szerepét. Teljesen lejáratták magukat a minden oldalról fizetett propaganda hírportálok. Azon kívűl, hogy a hitelességük már rég megkérdőjeleződött - remélem, hogy mindenki szemében és minden oldalon -  teljesen beszűkült a kommunikációjuk. De már majdnem hogy mindegy is, mert az információ úgy áramlik közöttünk különböző platformokon, mint a gondolat. Olyan sebessen és színesen. Ez amúgy egy csoda, de van egy kellemetlen oldala is. Na mondom mi volt tegnap. Nézegettem egy számomra nagyra becsült festőművész képét, egy gyűjteményes o